Vitamin Untuk Ibu Mengandung

Vitamin Untuk Ibu Mengandung

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Bagi memastikan keperluan zat penting untuk ibu hamil ini dipenuhi, rangkaian produk Shaklee juga ada menyediakan vitamin untuk ibu mengandung. Vitamin Untuk Ibu Mengandung ini mengandungi Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)Sustained Release Vita-CB-Complex dan Ostematrix (Calcium & Magnesium).

Vitamin Untuk Ibu Mengandung

1. Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)

Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

2. Sustained Release Vita-C

Berfungsi sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik. Di samping itu, ia membantu penyerapan zat besi. Kalau tak cukup Vitamin C, makanlah zat besi sekapal pun tidak akan diserap oleh badan :(

3. B-Complex

Neural Tube Defect
Tiga jenis Nueral Tube Defect yang biasa dilihat

Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. Mengandungi asid folik untuk keperluan ibu hamil. Kekurangan asid folik pada ibu hamil boleh menyebabkan bayi yang dilahirkan mengalami kecacatan saraf seperti neural tube defect.

B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.

 

4. Ostematrix (Calcium & Magnesium)

Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua. Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.

Testimoni Ibu Yang Mengambil Vitamin Untuk Ibu Mengandung

Testimoni Suplemen Shaklee Terhadap Anemia
Sy just nak share.. sy tgh pregnant (36 week) anak ke 3 n due on 11/11.. Masa sy check-up 20/9, HB sy low.. 10 je.. then, sy start ambik Vitalea pd 22/9 till today.. so, arini ada check-up & dktr ckp HB dah naik 12.. Alhamdulillah.. hepi sgt!!
Testimoni Suplemen Shaklee Terhadap Anemia
Sy thalassemia carrier.. masa 1st pregnancy hb mmg tak pernah naik wpun makan 2 biji iron iberet/fumarrate (dpt dr klinik panel dan kk).. sampai sembelit2 dibuatnya.. bila buat full blood test baru tahu sy thalassemia carrier.. utk baby yg ke3 ni sy start consume shaklee set mid dis 2011.. hb count dr 9.2 naik ke 9.6 after 2wks and masa deliver baby last 2 wks naik 10.2.. for me it’s a miracle.. alhamdulillah.. even before pregnant my normal hb is about 10.3 jer..

 

Vitamin Untuk Ibu Mengandung

 

NOTA: Alhamdulillah, pada anda yang sebelum ini teragak-agak untuk membuat belian melalui Shaklee Independent Distributor, anda kini sudah boleh membuat pembelian online sendiri melalui shopping cart Shaklee, eSell. Transaksi hanya diantara anda dan Shaklee, dijamin selamat. Oh, dan pembelian pula menggunakan Credit Card atau Debit Card. Mudah bukan? Semudah ABC.. =) Psttt…..jangan risau, kami masih memberikan konsultansi tip top kepada anda yang membuat pembelian melalui eSell..

Leave a Reply

CommentLuv badge