NutriWhite Dengan Kebaikan SKII Essence Pada Harga Lebih Murah

Penjagaan Kecantikan Kulit

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

 

Mungkin ramai yang belum kenal dengan set penjagaan kulit Shaklee ini. Asyik-asyik disogok dengan cerita Vitamin-Vitamin hebat Shaklee je sebelum ini. Jangan tak tau, set penjagaan kulit Shaklee pun tidak kurang hebatnya.

Penjagaan Kecantikan Kulit

 Dalam kesibukan kita menjaga kesihatan dan kecantikan daripada dalaman, jangan  pula  kita lupakan penjagaan luaran kecantikan kulit kita. Biar seimbang  kecantikan  luaran dan dalaman. Set penjagaan kulit Shaklee yang saya ingin  kongsikan di sini  ialah NutriWhite Shaklee.

 

 

 

 

 

 

 

NutriWhite Shaklee Penyeri Wajah
Keratan Artikel Di Dalam Majalah iSihat

Info mengenai NutriWhite Shaklee

 

NutriWhite Shaklee

  • Dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika
  • 3 tahun pembangunan produk
  • Pemilihan bahan aktif dan mentah yang diperolehi dari 16 buah negara
  • Ujian yang menyeluruh
  • Ramuan gabungan yang optimum
  • Selamat dan berkesan
  • Vitamin C derivatif (ascorbyl / glucoside) ramuan selamat dan terbukti
  • Patent-pending WhiteN-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan bercahaya

 

Bahan-bahan yang terdapat dalam NutriWhite Shaklee:

Gabungan 16 ramuan botani yang mujarab:
  • Bearberry – meringankan, melegakan dan mengurangkan keradangan
  • Soybean – mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok
  • Skullcap – meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid
  • Beech Tree – meringankan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit
  • Strawberry Begonia -mencerahkan dan pigmentasi
  • Mullberry – mencegah kerosakan kulit dan melembap
  • Peony – mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan
  • Rosemary – mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan
  • Aloe Vera – melegakan, melembapkan dan keradangan
  • Mountain Arnica – mengurangkan keradangan dengan flavones
  • Cat’s Claw – menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin
  • Kudzu Leaf & Roots – menegang dan mengurangkan keradangan
  • Linden – menyuburkan dan menghidrat di peringkat dalam
  • Marshmallow – melembapkan dengan tanin
  • Seaweed – mengeluarkan, memelihara dan menegangkan
  • Green Algae – menyahtoksin dan melembapkan

 

Bagaimana NutriWhite Shaklee Bertindak? Sistem NutriWhite Bertindak Dengan 5 Cara

Mencegah – Melindungi kulit secara aktif daripada sinar UV, cahaya matahari, dan alam sekitar (yang mana dapat menggelapkan kulit)

Mengurangkan – Mengurangkan penghasilan pigmen hitam pada kulit daripada menjadi gelap. Hasilnya:-

  • Kulit lebih cerah dan berseri
  • Mengurangkan warna kulit yang tidak sekata
  • Dengan penggunaan yang berterusan, kulit wajah kelihatan lebih sempurna

Menyekat – Menyekat pemindahan pigmen hitam daripada dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam

Mencerahkan – Mencerahkan warna melanin yang sedia ada serta tompok hitam. Juga menyerlahkan warna kulit secara keseluruhan.

Memperbaharui – Memperbaharui dengan menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin berlebihan agar kulit cantik berseri.

Set penjagaan kulit NutriWhite Shaklee ini sangat berbaloi-baloi. Ianya boleh bertahan lama. Sangat menjimatkan bila menggunakan NutriWhite Shaklee ni. Ada beberapa pengguna NutriWhite Shaklee mengatakan set ini setanding dengan jenama mahal produk penjagaan kulit yang lain. Malahan, NutriWhite Shaklee lebih hebat dan kesannya lebih baik. Layankan dulu testimoni pengguna NutriWhite Shaklee.

 

NutriWhite Shaklee Setanding SKII Essence Miracle Water

Hari ni saya nak share pengalaman saya menggunakan Softener Nutriwhite.Before this saya memang suka bertukar-tukar produk. (Selalu terpengaruh dgn iklan). Alhamdulillah kulit tiada masalah walaupun selalu tukar-tukar.Dipendekkan cerita, early last year I decided to try SKII’s Miracle Water. Yg ni terpengaruh dgn kakak sebab dia dah guna bertahun-tahun. Harganya nearly RM400.Saya memang pakai consistent selama setahun tu, tapi tak nampak apa-apa kesan pun. (Or maybe saya yg tak perasan?)Bulan Mei yg lepas saya try beli Softener ni. Memang best!Result:
Kulit between bawah mata n hidung tu dah tak kasar! Sangat2 berbeza daripada before this. Memang boleh rasa dengan jari perbezaannya! Pores pun nampak macam mengecil (part ni maybe lambat sikit kut).Kalau dulu wajib scrub kat bahagian tu n sekitar hidung utk menghilangkan sel-sel kulit mati. Sekarang tak perlu scrub beriya. Scrub gitu-gitu je dah cukup.

Semalam pun dapat feedback from one of my friends yg try Softener ni last week. Within 4-5 days dia dah rasa kesannya. Today dia nak try Cleanser pulak.

Alhamdulillah kami dah jumpa produk yg boleh menghaluskan kulit dan mengecilkan pores yg sesuai dengan kami. Anda bagaimana?

Maria Abas (fb/maria.hjabas)

 

petang tadi jalan2 kt klcc after office hour ngan pakwe… singgah kat booth S*2 kt tgh2 klcc…so tanye la, siap demo2 produk moisturizer, serum ngan air M******, mmg texturenya syiok but… telan air liur each item 300 ringgit and above, belum whole set 1.4K ringgit kalo tak silap… masa Shaklee National Conference, ada try demo NutriWhite, I like texture skincare NutriWhite especially overnight cream NutriWhite, texturenya sama feel smooth dan soft macam M****** water S*2 and the best part is the COST, without breaking the bank…tunggu end of month ni, gerenti nak dapatkan NutriWhite…Jojo L S (fb/jojo.samana)

 

Testimoni Nutriwhite Setanding SKII

Testimoni Nutriwhite Setanding SKII Testimoni Nutriwhite Setanding SKII

 

 

 

 

 

 NutriWhite Shaklee Menjimatkan

syukur alhamdulillah.. mmg serasi ngan kulit wajah.. dah lebih 3m saya pakai.. baki dye pun banyak lagi tu.. mmg jimat sesangat…Zaza Zainal (fb/zazashaklee)

 

Saya pakai cleanser tu dah 9 bulan tak habis lagi. cuci muka 2x sehari. Memang jimat! Hehe. Dulu kat hidung banyak white heads, everyweek wajib kena buang. Now jarang sangat kena buang sebab ia exfoliates juga Best! pakai sikit je skali cuci sebab concentrated.Nadiah Suhaidi (fb/nadiah.suhaidi)

 

Testimoni Nutriwhite Menjimatkan

 

 

 

 

Muka Licin Dan Bersinar Dengan NutriWhite Shaklee

Daily defense essence tu mcm cecair ringan (saripati) utk hilang kekusaman wajah..ini setakat yg pakai dimuka.. best tak melekit. Ini kita pakai siang Lotion spf tu mcm krim sunblock. Sedikit melekit tp x membuatkan wajah berjerawat. Paling best nutriwhitenya overnight cream. Pakai malam je. Muka nampak bersih dan glowy.Aidil Farina (fb/aidil.farina)

 

hepi sgt arini pakai NUTRIWHITE……x kusangka dan x kuduga baru 2 kali pakai dah ada org tegur…Na pakai aper muka nampaK CERAH BERSERI jer!!!!alhamdulillah….Nazirah Kamal (fb/profile.php?id=100000642297237)

 

I just love my new skin care set – Nutriwhite Shaklee!first day pakai dah rasa lembut aje kulit..best sgt!Beeha Yunos (fb/beeha4211)

 

Pagi tadi bangun dari tidur, Mr Hubby terus cakap, “muka Lia nampak licin dan berseri..selalu berseri je takde licin bebenor camni..” hehe..ai senyum je, ” yea ke Bang..?..hehe..NUTRIWHITE lah tuuuu..hehe..” ..pastu suami balas, “suka Abang tengok..” (wahhhh..!! dalam hati kembang semangkuk! )hehe..Nak tahu tak, saya gunakan Set Nutriwhite ni baru 3 hari tapi suami dah tegur perbezaan kulit saya..haiiii…hati manalah tak ‘meloncat’ bila suami tersayang dah puji kan kan kan? giller best..! (^_^)

Lia Ummilrfan (fb/Lia.UmmiIrfan)

NutriWhite Shaklee Menjamin Kualiti

hihihi..ok ok…bg masa sy pakai dulu ye sbb sy ni pun 1st timer…..hanya 2 produk je yg sy br guna shaklee ni…set muka dgn vivix….sy mula btukar kat shaklee ni pun lps baca 1 research yg dbuat….dr situ br sy sedar yg slama ni suplement yg sy makan nak memenuhi piawaian sbenarnya…dan yg buat sy tkejut…multivitamin brand shaklee berada d ranking yg ke 6 dr 100 produk yg diuji. dan shaklee memenuhi vitamin yg sbenar…bkn kimia 100pesent…..top 5 brand tbaik tu pun susah nak jumpa kat msia…sejak tu sy mula blajar mengenali shaklee ni…hihihi..

 

Hana Zaira (fb/hanya.zaira)

 

p/s: Istimewa untuk kaum adam, nantikan entri saya akan datang berkenaan dengan rejim penjagaan muka lelaki bersama NutriWhite. =)

4 Comment

  1. […] memakai serum sebelum menggunakan pelembap anda untuk penyerapan maksimum. Cadangan saya gunakan essence Nutriwhite daripada range skincare Shaklee. Ianya adalah setanding dengan SKII essence yang digilai kaum wanita sekarang […]

  2. Berapa harganya ya..

    1. Ida, cek emel ye..

  3. Boleh bagitau hrga utk stiap produk nutriwhite?

Leave a Reply

CommentLuv badge