GLA Suplemen Terbaik Untuk Wanita, Dan Lelaki?

GLA Suplemen Terbaik Untuk Wanita, Dan Lelaki??

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Bila sebut sahaja Gamma-linolenic acid atau lebih dikenali dengan GLA, umum sudah mengetahui ianya sangat membantu wanita yang ingin meningkatkan kesuburan, mengurangkan masalah sengugut, membetulkan kitaran haid, mengecutkan Cyst dan Fibroid dan macam-macam lagi kebaikan untuk wanita baik yang sudah berkahwin ataupun masih anak dara. Sehinggakan ramai tersalah anggap bahawa GLA adalah suplemen khas untuk wanita sahaja.

GLA Suplemen Terbaik Untuk Wanita, Dan Lelaki??

 

Ternyata tanggapan tersebut adalah salah. Tiada ketetapan mengatakan GLA hanya boleh diamalkan oleh wanita. Malahan, terdapat lebih banyak kebaikan di dalam GLA ini yang baik untuk kesihatan lelaki. Mari kita lihat apakah kebaikan GLA untuk lelaki.

 

Kebaikan GLA Untuk Lelaki

Kebaikan GLA Untuk Lelaki

1. Kekurangan GLA

GLA (salah satu asid lemak badan) dan asid lemak lain adalah sangat penting untuk fungsi umum badan anda. Alcoholik dan individu dengan diabetes cenderung mengalami kekurangan GLA, yang boleh menyebabkan gejala artritis reumatoid dan penyakit kardiovaskular di samping beberapa masalah lain.

2. Kesihatan jantung

Nombor dua pada senarai manfaat kesihatan GLA adalah bagaimana ia membantu menjaga hati yang sihat. GLA adalah antikoagulan, zat yang mencegah penggumpalan / pembekuan darah. Kajian menunjukkan amalan pengambilan GLA setiap hari boleh membantu menurunkan tahap kolesterol seseorang, tekanan darah, dan melindungi seseorang daripada penyakit koronari arteri sekaligus mengurangkan risiko penyakit jantung dan serangan jantung. Dalam satu kajian, dengan pengambilan 3-4 gram sehari menurunkan tahap kolesterol, dengan itu mengurangkan risiko aterosklerosis.

3. Diabetes

DiabetesPesakit kencing manis kadang-kala mengalami kesukaran menghasilkan GLA. Kajian mendapati bahawa GLA boleh membantu melindungi individu dari neuropati diabetes, satu keadaan yang memberi kesan yang kerap kepada saraf individu dengan diabetes. Keadaan ini boleh menyebabkan kesakitan, kesemutan, kebas, dan isu-isu lain di kaki dan jari kaki.

4. Kesihatan Kulit

GLA diiktiraf sebagai ubat berkesan untuk ekzema dan beberapa masalah kulit yang lain, disebabkan oleh kandungan GLA dan lain-lain asid lemak perlu yang perlu untuk membetulkan kesihatan kulit.

5. Anti-Radang dan Melegakan Ketidakselesaan

GLA diketahui mempunyai ciri-ciri anti-radang, dan mungkin membantu meringankan gejala arthritis rheumatoid dan ketidakselesaan dada. Lelaki dengan artritis reumatoid boleh mendapat manfaat daripada pengambilan GLA, kerana kandungan GLA bertukar kepada PGE1 menghasilkan kesan anti-radang. Kajian juga menunjukkan, 60 peratus daripada penghidap artritis reumatoid yang mengambil GLA digabungkan dengan minyak ikan, dan bukannya ubat-ubatan biasa, mengalami peningkatan yang besar.

6. Attention Deficit Hyperactivity (ADHD)

Terdapat 1 kajian yang dilakukan yang menunjukkan bahawa dua pertiga daripada kanak-kanak dengan perhatian defisit / gangguan hiperaktif menunjukkan peningkatan selepas mengamalkan pengambilan GLA.

7. Sindrom Kelesuan Kronik

Beberapa kajian awal menunjukkan bahawa pengambilan GLA bersama-sama dengan minyak ikan yang berkualiti boleh menjadi terapi berkesan untuk sindrom keletihan kronik.

8. Membantu Masalah Mati Pucuk Dan Ketidaksuburan

Oleh kerana ia membantu untuk merangsang aliran darah, GLA mungkin membantu untuk membetulkan salah satu sebab utama lelaki mati pucuk; gangguan peredaran darah mengakibatkan aliran darah zakar terjejas. GLA biasanya diambil bersama-sama dengan ginkgo biloba dan vitamin C untuk manfaat yang optimum. Selain itu, jika diambil dalam tempoh masa yang panjang, GLA boleh membantu untuk mengelakkan pembuluh darah seseorang daripada menjadi sempit, yang merupakan sesuatu yang sering disebabkan oleh pembentukan plak kolestrol tinggi.

9. Membantu Gejala Withdrawal Alkohol

Otak didorong oleh GLA untuk menghasilkan sejenis prostaglandin yang dikenali sebagai prostaglandin E, yang boleh bekerja untuk mengelakkan gejala wihtdrawal. Gejala-gejala ini seperti, sebagai contoh, sawan dan kemurungan. Ia membantu untuk mengelakkan gejala ini melalui perlindungan sistem saraf dan hati.

 

Banyak sangat kebaikan GLA yang menjadikannya suplemen terbaik bukan hanya untuk wanita, tetapi juga untuk kaum lelaki. Oleh yang demikian, bagi kaum lelaki, usahlah ragu-ragu lagi dalam mengamalkan suplemen GLA. Jangan risau, anda tidak akan hamil dengan pengambilan GLA. =)

Jadilah pengguna yang bijak. Dapatkan suplemen GLA anda sekarang dengan penjimatan yang berganda-ganda. Bulan ni Shaklee buat promosi Beli 6 Percuma 1 untuk produk GLA Shaklee ini.

 

GLA Shaklee Promosi Buy 6 Free 1

Leave a Reply

CommentLuv badge