Appreciation Gala Buat Group Shaklee Terbesar Di Sabah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

 

Ini merupakan siaran tertunda saya. Sangat tertunda. Kenapa tertunda, jangan tanya saya. :p

Bantu Orang Untuk Mencapai Matlamat MerekaBermula dengan cuma 1 orang pada penghujung tahun 2012, hari ini group Polluxian telah semakin berkembang menjadikan jumlahnya mencecah hampir 2,500 orang. Dan group ini dari hari ke sehari tidak pernah berhenti mengembangkan sayapnya. Hampir setiap hari, bakal-bakal jutawan dilahirkan. Alhamdulillah, saya gembira bernaung di bawahnya. Ukhwah di antara kami, lebih dari sekadar rakan bisnes, lebih dari sekadar rakan biasa, susah senang diharungi bersama, suka duka sama-sama merasai. Seperti yang pernah saya ceritakan sebelum ini, dalam Shaklee amnya, dan Pollux khasnya, kami sama-sama berganding tangan untuk menuju ke puncak kejayaan. Siapa yang di atas akan membantu rakan yang di bawah untuk mendaki lebih tinggi.

Hasil dari ikatan ini, Pollux telah berjaya menghasilkan lebih dari 50 orang leader yang mempunyai pendapatan 4-5 angka. Satu pencapaian yang sangat memberangsangkan dalam tempoh yang agak singkat ini.

Bagi menghargai pencapaian leader-leader hebat ini, atas cetusan idea Master Aya Chalo, satu acara gilang gemilang telah diadakan pada 13hb April 2014 yang lalu, bertempat di Hotel Novotel 1Borneo Kota Kinabalu.

Pengarah untuk acara ini adalah Hidayah Kassim, manakala saya adalah antara ajk yang telah berjaya menggemparkan menggempakkan acara ini, angkat bakul nampak! hewhewhew..

Layankan gambar-gambar ini ketika perjalanan majlis ini. Gambar semua cantik-cantik, stok-stok DSLR. Terima kasih kepada fotografer tidak rasmi Girl kerana gambar-gambar yang sangat sempurna. *thumbs up*

10155475_10152382503273566_9071725056233397816_n
Warna tema kuning emas dan hitam. Tapi seorang tu pakat pakai baju warna kelabu pula. Lain dari yang lain la konon.
10155475_10152382503263566_3186476522236914214_n
Mesyuarat Tergempar Ketua-Ketua Kampung. Ahahaha..
10264495_10152382478763566_5763493144277542566_n
Haruslah welfie. =)

 

Hadiah sangat lumayan. Target nak dapat oven sebiji untuk aktiviti kuih raya. Tapi agak tak berapa bertuah hari tu. Doorgift diimport khas dari korea!! Anyeansayo!!
Hadiah sangat lumayan. Target nak dapat oven sebiji untuk aktiviti kuih raya. Tapi agak tak berapa bertuah hari tu. Doorgift diimport khas dari korea!! Anyeansayo!!

 

Suasana sedikit stress sebelum majlis dimulakan. Rupa-rupanya, projector yang disediakan hotel tidak support laptop yang menggunakan hdmi.. Hampir-hampir naik darah dengan pihak hotel.. Alkisahnya, wakil dari hotel tidak memahami keperluan kami.. Siap datang bawa technician segala.. Walhal yang diperlukan cuma projector sahaja.. T__T Hampir 4 buah laptop kami kerjakan.. Akhirnya, laptop terakhir, compatible dengan projector hotel.. TAPI, laptop yang sebuah ni pula, tidak dapat menggunakan pendrive.. Oh apakah hari (what a day!)
Suasana sedikit stress sebelum majlis dimulakan. Rupa-rupanya, projector yang disediakan hotel tidak support laptop yang menggunakan hdmi.. Hampir-hampir naik darah dengan pihak hotel.. Alkisahnya, wakil dari hotel tidak memahami keperluan kami.. Siap datang bawa technician segala.. Walhal yang diperlukan cuma projector sahaja.. T__T Hampir 4 buah laptop kami kerjakan.. Akhirnya, laptop terakhir, compatible dengan projector hotel.. TAPI, laptop yang sebuah ni pula, tidak dapat menggunakan pendrive.. Oh apakah hari (what a day!)

 

Pengacara majlis yang sporting walaupun bidan terjun. Tengok gaya pun sudah tau hebat. Sudah macam Karam Singh Walia layaknya. Peace dai.. =)
Pengacara majlis yang sporting walaupun bidan terjun. Tengok gaya pun sudah tau hebat. Sudah macam Karam Singh Walia layaknya. Peace dai.. =)

 

Kanak-Kanak Pollux. Setiap event Shaklee, anak-anak Shaklee lah yang paling meriah. Walaupun sudah disediakan area untuk kanak-kanak, masih belum boleh dikawal sepenuhnya. Tengoklah anak iolss, enterframe sungguh. Belum lagi masuk gambar dia usaha untuk keluarkan bayang-bayang kaki dia pada melaluiprojector. T__T
Kanak-Kanak Pollux. Setiap event Shaklee, anak-anak Shaklee lah yang paling meriah. Walaupun sudah disediakan area untuk kanak-kanak, masih belum boleh dikawal sepenuhnya. Tengoklah anak iolss, enterframe sungguh! Iolss minta maaf kepada penerima sijil yang ada gambar anak iolss. Ini belum lagi masuk gambar dia berusaha untuk keluarkan bayang-bayang kaki dia melalui projector. T__T

 

Aktiviti Pollux
Altiviti yang sangat comel. Peserta disuruh untuk memadankan ayat supaya ayat-ayat tersebut menjadi tips untuk customer service yang baik. Yang comelnya, semua cerita tentang nenek pun keluar. =)

 

Sharing
Perkongsian dari dua leader hebat. Dalam tempoh kurang setahun berjaya mendapat pendapatan 4 angka, beli kereta dengan pendapatan Shaklee semata. Dan yang paling mengkagumkan, kedua-duanya adalah surirumah sahaja. Betapa tangan yang mengayun buaian bisa menggoncangkan dunia!!

 

Antara leader-leader hebat Pollux.. Proud to be one of them.. =)
Antara leader-leader hebat Pollux.. Proud to be one of them.. =)

Wajah-wajah Pollux di Majlis Appreciation Gala Buat Group Shaklee Terbesar Di Sabah. Layankan..

pollux1 pollux2

Keluarga Pollux 10155688_10152401178918566_6570667085578756253_n

10013945_10152382513923566_6768634432798509783_n
Wanita di sebalik kejayaan Pollux. Iron Lady. Dialah mama membimbing, merotan kami, dialah rakan bersama-sama meraikan kejayaan kami, dialah sahabat mendengar, melayan kami meroyan, menarik kami di saat kami tersungkur. We heart you, Master Aya Chalo. *hugs*  Jangan rotan kami lagi ya. Hehe.. Nantikan ketibaan saya di puncak nanti. =)

 

follow step orang yang berjaya
Jalan paling mudah untuk berjaya adalah dengan meniru cara orang yang telah berjaya. Tiru cara mereka fokus kepada bidng mereka. Tiru azam mereka. Tiru semangat mereka untuk berjaya. Kalau semua perkara itu anda sudah tiru, adakah mustahil untuk mencapai kejayaan?

 

Pollux

Leave a Reply

CommentLuv badge