Segmen Mencari Teman Momsavenues.com

Segmen Mencari Teman Momsavenues.com Bismillahirrahmanirrahim.. Segmen Mencari Teman untuk blog momsavenues bagi bulan Jun 2014 di momsavenues.com bermula pada hari ini, 28 Mei 2014 dan berakhir pada 31 Mei 2014, 11.15 malam. Semua dijemput menjadi teman momsavenues.com. =) Syarat-syaratnya : Buat entri ringkas bertajuk Segmen Mencari Teman Momsavenues.com Copy coding di bawah dan paste ke […]

Vitamin vs Jamu: Mana Paling Sesuai Untuk Berpantang

Vitamin vs Jamu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Berpantang sering dikaitkan dengan pengambilan jamu (ramuan herba) untuk pemulihan semula badan selepas proses kelahiran. Memandangkan penggunaan jamu ini merupakan amalan turun temurun nenek moyang kita, minda kita seolah-olah sudah di program bahawa ibu berpantang memerlukan jamu untuk penyembuhan semula badan. Memang tidak dinafikan jamu mempunyai kelebihannya tersendiri. Kalau dilihat semula, […]

Tekanan Darah Tinggi Pembunuh Senyap Rakyat Malaysia

Darah Tinggi

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Darah tinggi atau hipertensi merupakan pembunuh paling kejam abad ini. Bagaimana tidak, walaupun seringkali tidak menunjukkan gejala atau simtom, ianya boleh menyebabkan pelbagai penyakit yang boleh MEMBUNUH seperti sakit jantung, strok dan buah pinggang. Kategori Tekanan Darah Tekanan darah dikatakan normal bila angka berada di sekitar 120/80mmHg dan dikategorikan sebagai tekanan darah tinggi apabila mencapai 140/90mmHg. Jika tekanan darah […]

Kulit Halus Seperti Kulit Telur Tanpa Dipinta

Kulit Muka Seperti Kulit Telur

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Semalam terjumpa dengan seorang kawan lama. Kawan seperjuangan, kawan susah senang sedari zaman bujang-bujang lagi. Sebenarnya dia pun salah seorang downline Shaklee saya. Kebetulan dia ada pesanan vitamin Shaklee masa tu, jadi ada juga kesempatan berjumpa dengan dia setelah sekian lama tidak berjumpa. Memandangkan jumpa pun pada waktu kerja, selit-selit pada […]

Singkirkan Toxin Dengan Set Detox Shaklee

Singkirkan Toxin Badan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Simptom Toxic Berlebihan Dalam Badan Sering keletihan, berasa lesu dan tidak bertenaga Daya tumpuan dan daya ingatan yang lemah Emosi yang bercelaru, kemurungan Tidur tidak berkualiti, insomnia Sembelit atau cirit-birit yang kerap Masalah-masalah kulit; jerawat, akne, ekzema, psoriasis Kulit yang pudar dan tidak bermaya Rasa gatal, alahan, ekzema Radang pada kulit Kuku […]

Bahaya Detox Semasa Mengandung Dan Menyusukan

Detox

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Saya seringkali diajukan pertanyaan mengenai detox dan penyusuan bayi. Selamatkah detox kalau dilakukan semasa penyusuan bayi? Jawapannya adalah tidak! Saya akui keterujaan ibu-ibu untuk mendapatkan kembali bentuk badan sebelum mengandung, sebaik sahaja melahirkan anak. Tapi untuk melakukan detox adalah tidak digalakkan sama sekali. Mari kita lihat bahaya detox semasa mengandung dan […]

5 Langkah Penjagaan Kulit Lelaki Yang Menarik Perhatian Wanita

Macamana Menjadi Kacak

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,     Abang-abang sekalian, jika anda bangun dari tidur pada waktu pagi, bersiap dengan hanya mencuci muka dengan sabun mandi dan terus berjalan keluar, maka sudah tiba masanya untuk anda mempertingkatkan rejim penjagaan kulit anda. Hanya kerana lelaki sepatutnya lasak, bertubuh sasa dan bersifat kelelakian, tidak bermakna anda tidak boleh mempunyai licin yang boleh […]

Jangan Bagi Peluang Pada Pengedar Shaklee

Jangan Beri Peluang Pengedar Shaklee

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Sekarang ini, rasa sangat teruja setiap kali ada keperluan untuk membeli barangan dapur. Tiada lain yang dituju, haruslah terjah Giant Supermarket. Mujurlah Giant Supermarket tidak jauh dari kawasan rumah, bolehlah membeli-belah tanpa rasa bersalah kerana perabihkan minyak kereta En. Suami. ;p Kepada siapa yang tak tau, sekarang sedang berlangsung promosi Redemption  of […]

Segmen Blog Review

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Walaupun agak terlewat, tapi saya usahakan juga publish entri untuk Segmen Tuan Faizuddin ni. Mudah-mudahan boleh terpilih untuk mendapat review dari beliau. Blog ini memang sangat dahagakan review, agar boleh diperbaiki segala kekurangan dan kesilapan dalam blog.   Bagaimana nak sertai segmen menarik ini ? Copy banner & buat satu posting […]

NutriWhite Dengan Kebaikan SKII Essence Pada Harga Lebih Murah

Penjagaan Kecantikan Kulit

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,   Mungkin ramai yang belum kenal dengan set penjagaan kulit Shaklee ini. Asyik-asyik disogok dengan cerita Vitamin-Vitamin hebat Shaklee je sebelum ini. Jangan tak tau, set penjagaan kulit Shaklee pun tidak kurang hebatnya.  Dalam kesibukan kita menjaga kesihatan dan kecantikan daripada dalaman, jangan  pula  kita lupakan penjagaan luaran kecantikan kulit kita. Biar seimbang […]