Muslim Niaga Buat Saya Tidak Senang Duduk

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,   Muslim Niaga bukan nama yang baru bagi saya. Seperti yang saya pernah cerita dalam entri saya di blog lama, sebelum ini saya juga merupakan seorang dropshipper. Masa tu memang modal agak kureng. Tapi disebabkan keinginan saya untuk berniaga, jadi saya pilih dropship. Tiada alasan jika mahu berjaya, remember?!! Alhamdulillah, pendapatan saya menjadi agen […]

Segmen: Paly cari Bloglist Mac 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,   Tengah-tengah idea mencurah-curah membuat entri Contest SEO Muslim Niaga anjuran terbaek.net, tiba-tiba ternampak blog entri dari Paly, Segmen Paly Cari Bloglist Mac 2014. Actually saya tengah merujuk review Paly tentang Muslim Niaga, yang saya kira antara review terbaik yang saya baca.  Saya apa lagi berdesup terus tekan button save draft […]

Contest SEO momsavenues.com

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,   Jangan salah faham ye, ini bukan contest baru, cuma susulan kepada contest yang saya anjurkan sebelum ini. Contest tersebut terpaksa saya lanjutkan tarikh tutup penyertaan dengan beberapa perubahan pada syarat peraduan yang akan saya maklumkan dalam entri ini kerana penyertaan yang suam-suam kuku. Rasanya bukan suam-suam kuku, tapi sejuk-sejuk ais kacang […]

Bahaya Ayam Yang Kita Makan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Petang tadi selepas balik dari kerja, saya singgah Giant untuk shopping barang keperluan dapur, almaklumlah BR1M dah masuk. Masa pilih-pilih ayam, baru perasan, ayam-ayam di situ semuanya sihat-sihat belaka, I mean SIHAT yang teramat sangat. 2-3kg seekor?? Ayam ni terlebih sihat atau saya yang selalu makan ayam underweight? Tiba-tiba saya teringat […]

Testimoni Set Kesuburan Shaklee: 6 Berjaya Hamil!!

Berjaya Hamil Dengan Shaklee

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,   Testimoni Set Kesuburan Shaklee Tengah-tengah sibuk saya menghousekeeping gallery handphone saya, membuang mana yang patut, saya terjumpa dengan testimoni-testimoni pelanggan saya yang mengambil Set Kesuburan Shaklee. Alhamdulillah, rupa-rupanya sepanjang lapan bulan saya bergelar SID, saya telah berjaya ‘menghamilkan’ 6 orang. Pada saya ini adalah antara kejayaan-kejayaan manis saya bersama Shaklee.   Bukan […]

Chinese New Year Bersama Sylvia Yong

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,   Hehehe.. Tajuk tak boleh blah. Mesti ramai yang hairan kan. Siapa itu Sylvia Yong? Lawyer?? Majistret?? Ahli Muzik?? Teruskan membaca, nanti saya kongsikan kisah hebat beliau. =)   Anyway, 17hb Februari rasanya masih belum terlambat untuk saya mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina dan Happy Chap Goh Mei kepada rakan-rakan yang […]

Membongkar Rahsia Kecantikan Kulit Wanita Korea

Suzy Bae

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,   Saya sebenarnya dikelilingi oleh peminat drama Korea. Dalam banyak-banyak newsfeed pada wall saya, mesti ada satu terselit pos tentang drama Korea. Pssttt, jangan tak tau, dolu-dolu saya pun peminat tegar drama Korea, siap burn drama dalam CD lagi tau. Hihi.. Tapi sekarang, dah terpaksa jadi peminat tegat Hi-5. Budak-budak tecik dah […]

Soya Yeo’s Teman Saya Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,   Bismillahirahmanirrahim.. Ini adalah cubaan pertama untuk memasuki peraduan melalui blog. Sebelum ini, join peraduan di facebook je, sebab paling simple dan mudah. Like & Share, ini peraduan kegemaran saya, tak perlu memerah otak dan membanting tulang 4 kerat untuk share banyak2 ^_^, Like & Comment. Masa yang diambil kurang dari […]

DKNY Be Delicious, So Delicious Not To Be Won

DKNY Contest

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,   Salam perkenalan! Ampun readers, setelah beberapa entri, baru nak hulurkan salam perkenalan. ^o^ Okay, ini 1st time buat peraduan. Peraduan ini dibuat julung2 kalinya oleh kerana saya baru melancarkan kedai online saya ini. Sila terima saya di alam membeli belah anda.. *ngee* Ada ke yang berminat nak menang DKNY Be Delicious ni? Sebagai […]

Part 3: A Walk To Remember

Sesi Bersama Master Lyna & Zainul

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,   Semalam baru selesai mendengar Webinar daripada Nanny Lyna. Hari ini saya bagai dipahat-pahat untuk membuat entri ke dalam blog. Dah jadi umpama pahat dengan penukul pula la kan. ^_^ Tapi saya bersyukur….sebab terjebak ke dalam bisnes ini. Terjebak dalam pasukan yang betul. Yang sangat banyak membimbing saya dalam semua perkara, […]